Jeg har arbejdet med borgerinddragende processer, holdt workshops, lavet events, holdt foredrag og lavet ekskursioner for bla. Sint Trudo, Holland, Wonderful Copenhagen, Patel Taylor Architects, London, Nikken Sekkei Research Institute, Japan, Hongkong Baptist University, PeopleForBikes, USA, Byens Netværk, Hvidovre kommune, Ballerup kommune, Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Tetris A/S, NCC Bolig, DTU Smart Cities, Skien Boligbyggelag, By og Havn mfl.
Se iøvrigt min linkedIn profil: linkedin.com/in/miramargarithacordsen/
FILM OM ØRESTAD SAMMEN MED WONDERFUL COPENHAGEN
Turistorganisationen Wonderful Copenhagen tog kontakt til mit i sommer 2020 og spurgte om jeg havde nogle ideer til projektet Tourism Moves, der arbejder for at fremme turisme i Ørestad.
Samtalerne førte til et samarbejde om en ny film om Ørestad, produceret af mig og filmet af lokale Jeffrey Hunter. Desuden bidrog den 19-årige Dane Grace, der er tre gange mester i droneracing, med droneoptagelser.
Det gav filmen nogle flotte skud hen over fælleden. De er helt særlige, da Naturstyrelsen gav særlig tilladelse til optagelserne, fordi droneoptagelser normalt ikke er tilladte.
Se filmen “Oplev Ørestad - Natur, Arkitektur, Liv: her:
TRE DAGES PROGRAM FOR BOLIGSELSKABET SINT TRUDO, HOLLAND
“We ( Sint Trudo, housing corporation in Eindhoven Holland with a large development program) did a very interesting excursion in Copenhagen with our board. The theme was social and technical sustainability with project- and area Development. Mira did the organisation of the excursion: the program with different projects and different speakers. It was very good and to the point. And beside that also very pleasant to work with”
Vi besøgte bl.a Mjølnerparken med oplæg fra BoVita, vi var i Nordhavn med præsentation fra Balslev A/S og havde oplæg og workshop med GivRum mm.
ØRESTAD KULTURDAGE/GFS ØRESTAD
På Ørestad Kulturdag er jeg primus motor bag et stærkt aktørnetværk i Ørestad med 25 forskellige lokale aktører. Kulturdagen er forankret hos Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, og Ørestad Bibliotek, der hjælper med netværk, kommunikation og økonomi. Hvert år vælger vi et tema til Kulturdagen, som eksempelvis “Ørestad Sveder”, “Ørestad Larmer, Ørestad Green Living mm.
Jeg har ansvaret for organisering, konceptudvikling, eventplanlægning, aktørmøder, netværksarbejde, programplanlægning, intern og ekstern kommunikation, pressemeddelelser, fundraising og økonomistyring af Kulturdagen og har gennemførst Kulturdagen i 2014, 2015, 2019 og 2020 (de vi nåede) og senest i 2021.
De øvrige år har jeg selv været aktør på ØX med foredrag og byvandringer, hvor Arendse Noes fra GFS Ørestad har været tovholder på Kulturdagen.
TETRIS A/S - formidling
Tetris A/S er ejendomsudvikler, der bl.a. udvikler rækkehuse i Skovkvarteret i Ørestad Syd.
Jeg har løst følgende opgaver for Tetris A/S:
- Korte beskrivelser af erhverv, kulturinstitutioner samt kommende faciliteter i Ørestad Syd til kort/planche over bydelen.
- Tre skriftelige indlæg til deres blog om udviklingen af Asger Jorns allé, udviklingen af Arenakvarteret samt et indlæg om foreningsliv, netværk og organisationer i Ørestad.
- Specialbyvandring i Arenakvarteret i forbindelse med Åbent Hus på Royal Arena.
- Foredrag om fælles liv og fællesskaber i nye boligkvarterer i samarbejde med design- og arkitekturvirksomheden Spacon & X.
ASGERS HAVE - TAGFARM I ØRESTAD
Sammen med Nick Vikander og Andreas Petersen fra Amager Vest Lokaludvalg og foreningen Asgers Hvae arbejder jeg for etablering af en tagfarm samt restaurant, grønt byrum og plads til lokale aktiviteter i Ørestad Syd.
Vi ønsker, at farmen på taget skal være på p-huset Asger Jorn, som snart bliver bygget ved Asger Jorns Allé og Robert Jacobsens Vej, overfor Vestamager metrostation.
Projektet bliver realiseret i samarbejde med By og Haven, Københavns Kommune og ØsterGro. I 2022 starter vi en foranalyse og vi satser på åbning af Asgers Have - Tagfarm i Ørestad i løbet af 2024
Hvis du er nysgerrig på projektet, så læs mere her: www.asgershave.dk
HOFOR A/S - personaledag
I februar 2017 planlagde og afviklede jeg, i samarbejde med lokal beboer og pionér Helle Jensen, en to timers byvandring i Nordhavn for Byggesupport afdelingen i HOFOR A/S. Hofor skulle have planlagt en studietur/personale-dag i Nordhavn.
Vi valgte, at turen skulle sætte fokus på bydelens maritime og industrielle historie samt sætte fokus på bydelens nuværende udvikling indenfor arkitektur, byrum og design. Samtidig ville gruppen gerne høre om hvordan, det er at bo i bydelen, hvorfor jeg havde allieret mig med lokalebeboer Helle, der kunne fortalte om hverdagslivet, lokalplaner og mennesker i Nordhavn. På turen lagde vi desuden vægt på følgende bygninger: De gamle DGL siloer (The Silo og Frihavnstårnet), Portland Towers, FN-bygningen, Riffelsyndikatet og Lüders P-hus.
SHARING COPENHAGEN -foredrag
I forbindelse med Sharing Copenhagen havde jeg en international delegation fra CPH Cleantech Cluster, som jeg lavede mit foredrag "Oplevelser i fremtidens by - gående foredrag om 8tallet" for. Jeg lagde vægt på de socialt bæredygtige initiativer i bygningen og bygningen set i et oplevelsesøkonomisk perspektiv. Gruppen var desuden interesseret i, hvordan beboerne har indtaget byggeriet, hvem byggeriet tiltrækker og hvordan, arkitekturen understøtter fællesskabet i byggeriet.
Selvstændige i Ørestad
I maj 2016 stiftede jeg sammen med forfatter Ole Ditlev Nielsen erhvervsnetværket "Selvstændige i Ørestad". Vi består af selvstændige konsulenter, typisk enmandsvirksomheder, der enten er bosat i Ørestad eller driver forretning i Ørestad. Netværket har pt ca. 15 - 20 aktive medlemmer, der mødes hver tirsdag på Copenhagen Towers i deres 'mødeskov'. Vi har en fast aftale med Copenhagen Towers om at kunne bruge skoven til møder og mindre workshops efter aftale. Vi mødes hver anden tirsdag kl. 8.30 - 10.30 til faglige sparringsrunder, oplæg eller virksomhedsbesøg med henblik på at udvikle vores individuelle forretninger. Vi vægter samarbejder med Ørestads erhvervsliv. Gruppen tæller 60 selvstændige med, som nævnt, ca. 15 - 20 selvstændige der aktivt deltager i møderne. Koordinatorerne for netværket er jeg selv, forfatter Ole Ditlev Nielsen og Frida Hjaltested - kommunikations- og marketingskonsulent.